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부산 서면시장 맛집 중의 맛집 기장 손 칼국수

On the road

by 긍정의 아이콘 2024. 9. 5. 10:51

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어린 시절 시장 골목에서 연세 많이 드신 할머니가 끓여 준 칼국수를 먹어 본 적이 있을 것이다

 

You may have eaten kalguksu cooked by an elderly grandmother in a market alley when you

were a child

 

子供の頃、市場の路地でお年寄りのおばあさんが作ってくれたカルグクスを

食べたことがあるだろう

 

小時候在市場衚衕裏應該吃過老奶奶煮的刀削麪

 

가끔씩 멸치와 다시마로 육수를 내어 끓여 준 깊은 국물 맛이 나는 칼국수가 가끔 먹고 싶을 때

찾으면 좋을 곳을 소개해 드릴까 한다

 

Sometimes when I want to eat kalguksu that tastes like deep soup that I made broth

with anchovies and kelp

I'd like to introduce you to a good place to find

 

たまに煮干しと昆布で出汁を取って煮た深いスープの味がするカルグッスが食べたい時に

探せばいいところを紹介しようかと思う

 

偶爾想吃用鯷魚和海帶熬製的湯汁味道濃厚的刀削麪時

我想給你介紹一個找着好的地方

 

원래 시장 내에서 빛이 가끔씩 드는 허름한 골목에서 찬바람이 살짝 불어오는 날이면 꼭 먹고

가는 음식이 칼국수였다

 

I always eat it when there's a cold wind in a shabby alley where there's light every once

in a while in the market

The food I went to was kalguksu

 

市場内で時々光が入る粗末な路地で冷たい風が吹いてくる日には必ず食べて

細身の料理がきしめんだった

 

本來在市場內偶爾會透光的破舊衚衕裏 稍微刮冷風的時候一定要吃

細菜是刀削麪

 

부산 번화가로 대표되는 서면에도 이처럼 30년이라는 오랜 세월을 지켜온 칼국수집이 있다

 

In Seomyeon, represented by downtown Busan, there is a kalguksu restaurant that

has been around for 30 years

 

釜山の繁華街に代表される西面にも、

このように30年という長い歳月を守ってきたカルグクス屋がある

 

以釜山繁華街爲代表的西面也有這樣一家守護了30年歲月的刀削麪店。

 

바로 서면 시장 먹자골목 돼지국밥 거리 입구에 있는 기장 손 칼국수이다

 

It is Gijang Son Kalguksu at the entrance of Pork and Rice Soup Street in Seomyeon

Market Food Alley

 

そこに立つと、市場グルメ通りの豚クッパ通りの入り口にある機張ソンカルグッスだ

 

就是西面市場美食街豬肉湯飯街入口處的機長手工刀切面。

 

고소한-멸치-육수-와-탱글한-면발이-일품인-칼국수
구수한 멸치 육수에 쫄깃한 면발이 그리운 날 찾게 되는 칼국수

 

 

육수를-끓이고-면을-반죽하는-모습
분업화가 확실하게 되어 있는 기장 손 칼국수

 

 

가게 앞에서 면을 반죽하고, 육수를 끓이는 모습을 눈앞에서 볼 수 있다

 

You can see them kneading noodles and boiling broth in front of the store

 

店先で麺を練って、ダシを煮込む姿が目の前で見られる

 

在店門口可以看到和麪, 熬湯的情景

 

멸치 육수는 멸치 특유의 비릿한 맛을 없애고 육수를 끓이는 게 중요하다

 

It is important to remove the fishy taste of anchovies and boil the broth

 

カタクチイワシの出汁はカタクチイワシ特有の生臭さをなくし、出汁を取ることが重要だ

 

鯷魚高湯最重要的是去除鯷魚特有的腥味,煮高湯。

 

멸치를 냄비나 프라이팬에 볶거나, 전자레인지에 키친타월을 깔고 1~2분 정도 돌리면 된다

 

Stir-fry anchovies in a pot or frying pan, or microwave them with a kitchen towel for 1-2 minutes

 

カタクチイワシを鍋やフライパンで炒めるか、電子レンジでキッチンタオルを敷いて

1~2分ほど回す

 

將鯷魚放入鍋或平底鍋中炒制,或者在微波爐裏鋪上廚房紙巾加熱1~2分鐘即可。

 

멸치와 함께 디포리(밴댕이 사투리)를 넣기도 하며, 무, 양파, 다시마 등을 넣는다

 

Dipori (Bandangi dialect) is sometimes added along with anchovies, and radish, onion,

kelp, etc

 

カタクチイワシと一緒にディポリ(サッパの方言)を入れたり、大根、玉ねぎ、

昆布などを入れる

 

和鯷魚一起放入青鱗魚(青鱗魚方言),放入蘿蔔、洋蔥、海帶等。

 

재료들과 물의 비율 등은 가게 사장님만 아는 비법이 아닐까 한다

 

I think the ratio of ingredients to water is a secret that only the owner of the store knows

 

材料と水の比率などは店の社長だけが知っている秘法ではないかと思う

 

食材和水的比例等應該是隻有店長才知道的祕訣吧

 

영업(09:00~21:00) 시간 전에 육수를 어떻게 내는지 궁금한 분들은 구경하는 것도 재미있을 듯

하다

 

For those who are curious about how to make broth before business (09:00-21:00),

it would be fun to watch

 

営業(09:00~21:00)の時間前に出汁の出し方が気になる方は見物するのも楽しいと思います

 

好奇營業時間(09:00~21:00)前如何熬肉湯的人,參觀一下也會很有趣。

 

방문해서 맛을 보면 칼국수집이라도 다 같은 칼국수집이 아님을 알게 된다

 

If you visit and taste it, you will find that even though it's a kalguksu restaurant,

it's not the same

 

訪問して味を見ればカルグッス屋でも皆同じカルグッス屋ではないことが分かる

 

訪問後品嚐的話, 會發現刀切面店也不都是一樣的刀切面店。

 

부산 서면 토박이 사람들한테서 가장 맛집으로 인정받는 바로 곳이기도 하고, 부산에서

면요리로 유명한 맛집 list에 올라 있어 많은 사람들이 찾는다

 

It is the place that is recognized as the most famous restaurant by native people in Busan

It is on the list of famous restaurants for noodles, so many people visit it

 

釜山に立つと地元の人々から最も美味しい店として認められる場所でもあり、釜山で

麺料理で有名なグルメリストに載っていて、多くの人が訪れる

 

釜山西面也是被當地人認可爲美食店的地方,在釜山

以麪食聞名的美食店榜上有名,所以很多人光顧。

 

물론, 나는 부산 이웃 도시가 고향이지만 타 지역 혹은 여행온 다른 나라 사람들한테도 추천해

줄만한 곳이다

 

Of course, my hometown is the neighboring city of Busan, but it is also a place that I can

recommend to people from other regions or other countries who have traveled

 

もちろん、私は釜山の隣の都市が故郷だが、

他の地域や旅行に来た他の国の人々にもお勧めできる所だ

 

當然,我的故鄉是釜山鄰城,但也是可以推薦給其他地區或來旅遊的其他國家人的地方。

 

 

내부-카운터-모습
기장 손 칼국수 카운터 모습_만든 음식을 열린 창문으로 넣어 준다

 

 

요즘 외국인들도 한국여행, 부산 여행도 많이 오니까 기장 손 칼국수를 꼭 먹어보라고 추천

하고 싶다

 

There are many foreigners traveling to Korea and Busan these days, so I recommend you

to try Gijang Son Kalguksu

 

最近、外国人たちも韓国旅行、釜山旅行もたくさん来るので、

機張の手カルグクスをぜひ食べてみてほしいとお勧めしたい

 

最近也有很多外國人來韓國旅行、釜山旅行,所以想推薦大家一定要嚐嚐機張手做的刀削麪。

 

가장 한국적인 맛이 세계적인 맛이 아닐까 싶어서 외국 사람들도 많이 먹어보았으면 좋겠다

 

I think the most Korean taste is the world-class taste, so I hope many foreigners try it

 

一番韓国的な味が世界的な味ではないかと思って外国人もたくさん食べてみてほしい

 

我覺得最具韓國特色的味道是世界性的味道,希望外國人也能多嚐嚐。

 

가격도 맛 대비 착한 가격이라 지출 부담도 별로 없다

 

The price is good for the taste, so there is no burden of spending

 

値段も味に比べてやさしい値段なので支出の負担もあまりない

 

價格也是物美價廉,所以支出負擔也不大。

 

아니 이 맛에 이런 싼 가격이? 하면서 감탄하게 된다

 

Why is this price so cheap?  You're amazed by it

 

いや、この味にこんなに安い価格が? と感心するようになる

 

不是,就因爲這個味道,這麼便宜的價格? 邊做邊感嘆

 

칼국수 한 그릇에 6,000원이면 절대 후회하지 않는다

 

A bowl of kalguksu costs 6,000 won, and You will never regret it

 

カルグッス一杯で6,000ウォンなら絶対後悔しない

 

一碗刀削麪6000韓元我絕對不會後悔

 

 

메뉴-가격-표
메뉴(Menu) 가격표(price list)

 

 

그리고, 노파심에서 하는 말인데 부산 서면에 처음 와본 사람들한테는 꼭 지하철역을 이용해서

길을 찾으라고 얘기하고 싶다

 

And, as I say from old people, I want to tell those who are new to Seomyeon, Busan to find

their way by using the subway station

 

そして、老婆心で言う言葉なんだけど、釜山のソミョンに初めて来た人たちには必ず

地下鉄駅を利用して道を探すように言いたい

 

還有,我是出於婆心才說的,我想對第一次來釜山西面的人說,一定要利用地鐵站找路。

 

 

서면몰-에서-기장-손-칼국수-가는-가장-빠른-길
서면 지하도상가 서면몰 9번출구를 이용하면 가장 빠르게 갈 수 있다(150m)

 

 

지하철 1호선 서면역을 이용하여 서면몰 9번 출구를 이용하면 2분 내로 갈 수 있다(150M)

 

Using Seomyeon Station on Subway Line 1, you can get to Seomyeon Mall Exit 9

within 2 minutes (150M)

 

地下鉄1号線のソミョン駅を利用してソミョンモール9番出口を利用すれば

2分以内に行ける(150M)

 

利用地鐵 1 號線西面站,利用西面購物中心 9 號出口,2 分鐘內即可到達(150M)

 

 

아니면 서면역 1번 출구를 이용하여 아래와 같이 가는 방법도 있다

 

Or you can use Seomyeon Station Exit 1 to get there as follows

 

それとも西面駅の1番出口を利用して下記のように行く方法もある

 

或者利用西面站1號出口到下面去的方法

 

서면역-1,7번-출구에서-가는-방법
서면역 1호선 1,7번 출구에서 가는 방법

 

 

부산에서 오랫동안 산 사람이 아니고서는 운전을 하여 부산 시내를 여행한다는 것이 얼마나 

고난도의 미션인 줄 알게 된다

 

If you are not a person who has lived in Busan for a long time, you will see how difficult it is

to drive around the city

 

釜山に長く住んでいる人でなければ、市内を運転することがどれほど難しいかが分かります

 

如果不是在釜山生活很久的人,就能知道開車有多難。

 

정말 잘 아는 길이거나 부산 외곽지역 아니면 지하철을 이용하는 것이 좋다

 

It's better to take the subway if you know well or just outside Busan

 

本当によく知っている道とか釜山外郭地域じゃなければ地下鉄を利用した方が良い

 

最好走熟悉的路,或者釜山郊區,或者坐地鐵。

 

사실 여행은 길을 좀 헤매는 묘미가 있는 게 맛이긴 하지만, 배고플 때는 바로 찾을 수 있는

저렴하고 맛있는 맛집 하나 정도는 꼭 알고 있으면 좋을 듯하여 꼭 방문해 볼 것을 추천드린다

 

In fact, traveling is fun because it's fun to wander on the street,

When you are hungry, it would be nice to know at least one inexpensive and delicious

restaurant that you can find right away, so I recommend you to visit

 

実は旅行は道に迷う妙味があるのが味ではありますが、

お腹が空いた時にはすぐに食べられる安くて美味しい店を一つくらいは知っておくといいと

思うので、ぜひ訪れてみることをお勧めします

 

其實旅行有點迷路的樂趣是好的,

如果知道一家肚子餓的時候可以馬上找到的便宜又好吃的美食店就好了,

所以推薦您一定要去看看。

 

 

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